Basit sandığınız omuz ağrısı akciğer kanseri belirtisi olabilir!

Akciğer kanseri ve Önemli Belirtileri

Akciğer kanseri, genellikle erken evrelerinde belirti vermeyen, ancak ilerledikçe tedavi olasılığı çok düşen bir kanser türüdür. Bu nedenle akciğer kanseri, birçok hastada ileri evrede teşhis edilerek tedavi şansını azaltır. Omuz ağrısının akciğer kanseri belirtisi olabileceği de bu kanserin vücudun üst kısımlarına ilerlediğinin bir gösteren erken belirtilerden biri olabilir.

Omuz Ağrısı: Akciğer Kanserine Dair Bir Uyarı

Akciğer kanseri, akciğerin üst kısmına yerleşmesi halinde, omuzda ağrı ve güçsüzlük gibi semptomlarla kendini gösterebilir. Kanserin geldiği bu evre, tümör sinirlerini ve kan damarlarını etkileyerek, kol ve omuzda iğne batması gibi hisse neden olabilir. Önemsenmeyen bir omuz ağrısı, akciğer kanserinin belirtisi olabileceği için ihmal edilmemesi önemlidir.

Akciğer Kanserinin Diğer Yaygın Belirtileri

Akciğer kanserinin belirtileri, kanserin evresine göre zaman içinde değişebilir ve hastaların genellikle en çok karşılaştığı belirtiler ise şunlardır:

  • 2-3 hafta süresince geçmeyen öksürük
  • Uzun süredir devam eden, giderek kötüleşen öksürük
  • Sıklıkla tekrarlayan göğüs enfeksiyonları
  • Kan tükürme
  • Öksürürken veya nefes alırken göğüs ağrısı
  • Sürekli nefes darlığı
  • Kalıcı yorgunluk ve enerji kaybı
  • İştahsızlık ve açıklanamayan kilo kaybı
  • Ateş

Ayrıca, akciğer kanseri, hormon salgılayarak vücuttaki en uzak noktayı bile etkileyerek farklı semptomların görülmesine neden olabilir. Diğer kanser türlerinde olduğu gibi, akciğer kanseri de devam eden yorgunluk ve hızlı kilo kaybına neden olabilir.

En tehlikeli kanser türlerinden biri olan akciğer kanseri, erken evrelerde genellikle belirti vermez, ancak basit sanılıp önemsenmeyen omuz ağrısı akciğer kanseri belirtisi olabilir. Akciğer kanserinin diğer yaygın görülen belirtilerini de göz önünde bulundurarak, hastalığı erken evrede tespit edilebilme şansınız yüksektir. Bu belirtileri fark ettiğinizde, hiç vakit kaybetmeden bir sağlık uzmanına başvurmalısınız. Unutmayın; erken teşhis, akciğer kanserinin tedavi edilebilirliğini artırarak, yaşam kalitesini iyileştirebilir!

İlginizi çekebilir;

Related Posts

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Ekonomik sebepler astımı tetikliyor: ‘Hastalar ekonomik yetersizlik nedeniyle ilaçlara ulaşamıyor’

Her sene astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mayıs’ta kutlanan Dünya Astım Günü bu sene de çeşitli etkinlik ve toplantılarla kutlanacak. Astım Günü kapsamında Cumhuriyet, hastalığın detaylarını ve Türkiye’deki durumunu Türk Toraks Derneği’nden Doç Dr. Osman Elbek ve Doç Dr. Deniz Kızılırmak ile konuştu.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?