Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Günlük 1000 Hastaya Kadar Hizmet Veriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle vatandaşlara şifa dağıtıyor. Tıp Merkezi’nde göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dâhiliye, ortopedi, nöroloji, beyin cerrahisi, psikoloji, diyetetik ve genel cerrahi alanlarında günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor. Ancak bayram tatili süresince vatandaşlar arasındaki artan hastalıklar nedeniyle bu sayı günlük 1000 hastaya kadar yükseldi.

Meşgul bir bayram tatili geçiren Tıp Merkezi, mevsimsel geçiş döneminde artan enfeksiyonlara karşı daha fazla hasta kabul etti. Merkezde 12 doktor, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev yapıyor ve görüntüleme, teşhis ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca, şehir içi ve şehir dışı hasta nakli ile bebek bakım sağlık evi hizmetleri de veriliyor. Bayram süresince 118 anne ve bebek de merkezden hizmet aldı.

Uzmanlar, özellikle bahar ve yaz aylarında artan viral salgınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, bayram dönüşü ve mevsimsel grip hastalıkları nedeniyle tatilin ilk gününde hasta sayısının 1000’e ulaştığını açıkladı. Özer, “Tıp Merkezimiz, hekimler ve uzman sağlık personeli ile hastanelerin yükünü hafifletiyor, vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Gelecekte de aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde