Hatay’da Kuduz Vakası: Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ İlan Edildi

Hatay’ın Dörtyol İlçesinde Kuduz Vakası: Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ İlan Edildi

Dörtyol ilçesinde bulunan bir fabrikada beslenen sahipli köpek ile sokak köpeği arasında yaşanan boğuşma sonucunda sahipli köpek 2 gün sonra hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde kuduz vakasına rastlanması üzerine Özerli Mahallesi ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi.

Özerli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, bir fabrikada yaşayan sahipli köpek ile sokak köpeği arasında kavga çıktı. Kavga sonrası 2 gün sonra sahipli köpek öldü. Durumun ciddiyeti üzerine harekete geçen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanın numunesini Adana’ya gönderdi. Yapılan testler sonucunda köpekte kuduz tespit edildi. Bunun üzerine bölge ‘Kuduz Risk Bölgesi’ ilan edildi. Bölgede bulunan sokak hayvanları aşılandı, uyarıcı levhalar yerleştirildi ve hayvan giriş-çıkışları yasaklandı.

Özerli Mahalle Muhtarı Ali Kaya, yaşanan olayın ardından alınan önlemler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Kaya, mahallelerindeki bekçi köpeğinin kuduz vakasıyla ilgili yaşanan olayı anlattı ve vatandaşları sakin olmaya davet etti. İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin durumu kontrol altına aldığını belirten Kaya, mahallelerinde başka bir kuduz vakası tespit edilmediğini ve halkın endişelenmemesi gerektiğini söyledi. Tedbir amaçlı olarak sokak hayvanlarına temas etmekten kaçınılmasını tavsiye eden Kaya, tüm kedi ve köpeklere aşılama yapıldığını da belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde