Gazze’de Yetersiz Beslenme Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze’de İsrail Engeline Takılan Yardım Nedeniyle 11 Aylık Bebek Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in 2 Mart’tan bu yana yardım girişine izin vermemesi sonucu yeterli beslenme ve ilaç sıkıntısı yaşayan 11 aylık bir bebek hayatını kaybetti.

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2,3 milyon kişi, İsrail’in yardım girişlerini engellemesiyle gittikçe derinleşen gıda ve ilaç sıkıntısıyla mücadele ediyor.

Filistinliler, İsrail saldırıları ve zorla yerinden edilmeye ek olarak temel yaşam gereksinimlerinin karşılanmamasıyla baş etmeye çalışıyor.

Nusayrat Mülteci Kampı’nda yaşayan 11 aylık Uday Ahmed isimli bebek, yetersiz beslenme ve ilaç sıkıntısı nedeniyle hayatını kaybetti.

Annesi Esma Haydar Ahmed, bebeğin beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek Gazze’deki ablukanın insanların hayatta kalma mücadelesini zorlaştırdığını ifade etti.

Gazze’deki sağlık sorunlarına dikkat çeken Esma, savaşın, yıkımın ve sınır kapılarının kapalı olmasının bölgedeki ilaç sıkıntısını artırdığını vurguladı.

Esma, oğlunun kaybının ardından Gazze’ye daha fazla insani yardımın ulaştırılması gerektiğini ve uluslararası toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş ise İsrail’in insani yardımı engellemesinin sonucunda yetersiz beslenme nedeniyle 11 aylık bebeğin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı insani yardım engelinin kaldırılması çağrısında bulunan Berş, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yetersiz beslenme sebebiyle hayatını kaybeden 53 çocuğun olduğunu söyledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mustafa Deveci – Güncel

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde