Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Rahat ve Sağlıklı Uyku İçin Doğru Yastık Seçimi Önemli

Uyku düzeni ve kalitesi, doğru yastık seçimi ile yakından ilişkilidir. Yan yatmak, birçok yetişkinin tercih ettiği uyku pozisyonlarından biridir ve uzmanlara göre hem rahatlatıcı bir pozisyon hem de sağlık açısından faydalıdır. Yan yatmak horlamayı azaltabilir, mide ekşimesini hafifletebilir ve omurga sağlığını destekleyebilir. Ancak, doğru yastık seçiminin bu faydaları maksimum düzeye çıkardığına dikkat çekiliyor.

İngiliz Uyku Derneği’nden deneyimli uyku danışmanı Lisa Artis, yan yatma pozisyonunda omuz ve baş arasındaki boşluğu dolduracak sert ve yüksek yastıkların önemini vurguluyor. Yapılan araştırmalar, uyku kalitesini düşüren sorunların yüzde 35’inin yastık kaynaklı olduğunu gösteriyor. Özellikle gençler arasında yaygınlaşan “yastık yerine minder kullanma” alışkanlığının uzmanlara göre uyku sağlığı için ciddi risk oluşturduğu belirtiliyor.

Simba Sleep’e göre, kanepe yastıkları ya da seyahat yastıkları gibi alternatifler gerekli desteği sağlayamayacağı gibi vücut ısısını hapsederek rahatsızlığa neden olabilir. Lisa Artis, doğru yastık seçiminin omurga hizasını koruyarak baş, boyun ve omurga sağlığını desteklediğini belirtiyor.

Uyku pozisyonuna ve vücut tipine uygun yastık seçiminin kişiye sağladığı rahatlık ve destek çok önemlidir. Artis, yüksek ve sert yastıkların uzun kilolu veya geniş omuzlu kişilere, yumuşak ve alçak yastıkların ise minyon yapıya sahip bireylere daha uygun olduğunu ifade ediyor. Boyun ağrısı çekenlerin yüzde 41’i, kullandıkları yastığın uygun olmadığını fark etmiyor ve Lisa Artis, yastık seçerken deneme yapılmasının önemini vurguluyor.

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde