60 gün süre verildi… Bakanlık duyurdu: Lokanta ve kafelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda Satış Yerlerinde Karekod Uygulamasını Zorunlu Hale Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Bu karar, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, gıda işletmelerinin “gıda işletmesi karekodu” tüketicilerin görebileceği yerde bulundurması zorunlu hale geldi. Bakanlık, uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyerek resmi internet sitesinde duyuracak ve işletmeler için uyum süresi 60 gün olacak.

Bu uygulamanın temel amacı ise gıda güvenirliğini artırmak ve tüketicilerin daha güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi.

Bakanlık: “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Güvenilir Gıdaya Ulaşımı Destekliyor”

Geçen sene bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.” denilmişti.

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekodu edinmek için https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor (9 Mayıs 2025)

Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 artışla 537,90 puandan, Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 0,7 yükselişle 23.503 puandan ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4 değer kazancıyla 8.563,45 puandan işlem görüyor. İtalya’da FTSE MIB 30 …

Trump’tan zenginleri üzecek haber!

Donald Trump, gelir düzeyi en yüksek kesime yönelik vergi artışı önerisiyle vergi indirimlerini finanse etmeyi planlıyor. Yeni vergi dilimi, yılda 2,5 milyon dolardan fazla kazananları hedef alıyor.

Nissan’dan sürpriz geri adım! 1,1 milyar dolarlık yatırımından vazgeçti

Nissan Motor, Japonya’nın Kyushu adasında kurulması planlanan 1,1 milyar dolarlık lityum demir fosfat (LFP) pil fabrikası projesinden vazgeçtiğini açıkladı. Şirket, yatırım verimliliği değerlendirmesi sonrası iptal kararı aldı.

Hazine gelirini faize yedirdi: Faiz payı yüzde 21’i aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, nisan ayında nakit gelirler 1 trilyon lirayı aşsa da, harcamalar 1,2 trilyon lirayı bulunca Hazine 183 milyar 495 milyon TL açık verdi. En büyük kalemlerden biri olan faiz ödemeleri ise 257 milyar liraya dayandı.

Türkiye’deki 47 yıllık fabrikanın makinelerini hurdacıya sattılar. 255 çalışanı işsiz kalma korkusu sardı

Bilecik’te 47 yıllık Accuride Wheels fabrikası, 400’e yakın makinesini hurda fiyatına sattı. 255 işçinin işsizlik tehdidiyle karşı karşıya olduğu fabrikada, sendika tasfiyeye karşı iş güvencesi talep ediyor. Bilecik’te 1978’den beri otomotiv …

10 milyar liralık e-ticaret beklentisi

Sektör temsilcileri, sepet ortalamalarının bu dönemde bir önceki haftaya kıyasla en az 2 kat artış gösterdiğini belirtirken, Anneler Günü’nde 10 milyar liranın üzerinde işlem hacmi bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir