Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Yapay Sinyal Sistemiyle Gelişmiş Radar Tuzakları Yayınlandı

Güney Çin Sabah Postası’nın haberine göre, bir Enstitü’de görevli araştırmacılar, “Sistem Mühendisliği ve Elektronik” dergisinde yayınladıkları makalede yeni bir yapay sinyal sisteminin çalışma prensiplerini açıkladı.

Araştırmacılar, sistemin bir gemi filosunun radarında birden fazla sinyal bozucusu kullanarak yanıltıcı bir izlenim oluşturabildiğini öne sürdü. Ayrıca, belirli bir voltaj eşiğinin üzerinde radar sinyallerini tek bitlik karşı sinyale dönüştüren bir karşılaştırıcı çipten de bahsettiler.

Hiper-Gerçekçi Yapay Sinyaller

Araştırmacılar, yeni sistemin geleneksel radar tuzaklarının sınırlarını aşarak gerçeklikten kopuk, hiper-gerçekçi yapay sinyaller oluşturduğunu belirtti. Bu sayede, hedefleri yanıltmanın ötesinde, gerçek muharebe sahasında olmayan ancak gerçeklikten ayırt edilemeyen yapay senaryolar yaratabileceklerini dile getirdiler.

Ayrıca, sistemin oluşturduğu yapay sinyal müdahalesinin sadece hedefleri değil, tüm bir elektromanyetik çevreyi taklit edebildiğini vurgulayan araştırmacılar, bu yeni paradigmın elektronik sistemlerin taktiksel esnekliğini ve muharebe etkinliğini artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

iPhone’unuzda yer kalmadıysa bu özellik hayat kurtaracak: İşte yeni özellik

Apple, iOS 26 güncellemesiyle birlikte düşük depolama alanına sahip iPhone kullanıcılarını rahatlatacak yeni bir özelliği hayata geçiriyor. “Dinamik Depolama Rezervi” adı verilen bu sistem, yazılım güncellemeleri sırasında cihazda geçici olarak boş alan oluşturarak, güncelleme işlemlerinin sorunsuz tamamlanmasını sağlıyor.

21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Fiziksel parazitlerin yerini dijital “parazitler” aldı: Akıllı telefonlar, evrimsel biyologlar tarafından Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan çalışmada tıpkı bit ve pire gibi, bize hiçbir karşılık vermeden dikkatimizi ve zamanımızı sömüren araçlar olarak tanımlandı.

Dünya bir gün yörüngesinden çıkabilir mi?

Bilim insanları dünyanın yörüngesinden çıkarak uzay boşluğuna fırlaması olasılığını hesapladılar.

Perplexity Labs, AI destekli raporlama dönemini başlattı

Yapay zeka destekli arama motoru Perplexity, ücretli abonelere sunduğu yeni aracı Perplexity Labs’i duyurdu. Şirketin 20 dolarlık Pro abonelik planı kapsamında sunulan bu yeni araç, rapor, tablo, görsel ve interaktif uygulama üretimi gibi gelişmiş …

Dünya alarmda, Neom şantiyesinde yapılan son keşif endişelendirdi! İşte beklenen tehlikeler

Suudi Arabistan’ın mega projesi Neom’a danışmanlık yapan önde gelen bir iklim bilimcisi, yeni fütüristik şehir planlarının, Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın amiral gemisi planı için bir başka sorun olarak, hava modellerini ve rüzgar ve kum fırtınalarının yolunu değiştirebileceği konusunda uyardı.

Kontakt lenste yeni çağ: Görüş gücü artıyor

Güç gerektirmeyen şeffaf lensler, göz kapakları kapalıyken bile kızılötesi algıyı artırıyor ve renk körlüğü ile güvenlik uygulamalarında devrim yaratma potansiyeli taşıyor. Bilimsel dergide yayımlanan bir makaleye göre; Çin Bilim ve Teknoloji …