Göz kapağı hastalıklarına dikkat!

İSTANBUL (İGFA) – Göz kapak hastalıkları, göz kapaklarını etkileyen çeşitli koşulları ifade eder. Göz kapakları gözleri korumak, nemlendirmek ve gözü temiz tutmak için önemli bir rol oynarlar. Göz kapağı hastalıkları; hem görme kalitesini hem de göz kapağı fonksiyonunu etkileyen sonuçlara neden olabildiği için önemlidir. Göz kapağı hastalıkları, aynı zamanda estetik sorunlara da yol açabilir. Göz kapaklarındaki hastalıklar veya durumlar şunları içerir:

BLEFARİT: Göz kapaklarının kenarlarının iltihaplanması durumudur. Blefarit genellikle göz kapaklarının temizlenmesi zor olduğunda veya göz kapaklarının cilt hastalıklarından etkilendiğinde ortaya çıkabilir. Göz kapaklarında kabuklanma, kaşıntı, kızarıklık ve hassasiyet gibi belirtiler gösterir.

GöZ KAPAKLARINDAKİ ŞİŞLİKLER VEYA KİSTLER: Göz kapaklarında yağ bezlerinin tıkanması sonucu şalazyon (göz kapağı kenarındaki yağ bezlerinde iltihaplanma) veya kistler oluşur. Bu durumlar genellikle göz kapağı kenarında bir şişlik veya nodül şeklinde belirti verir.

GöZ KAPAĞI DÜŞÜKLÜĞÜ (PTOZİS): Göz kapağının normal pozisyonundan aşağıda veya kapanma eksikliği durumudur. Bu durum, doğuştan olabilir veya yaşlanma, yaralanma veya diğer sağlık sorunları sonucu gelişir.

GÖZ KAPAĞI ÇEVRESİNDE KIZARIKLIK VEYA İLTİHAPLANMA: Göz kapağı çevresindeki kızarıklık, iltihaplanma veya tahriş, alerjik reaksiyonlar, göz enfeksiyonları veya deri hastalıkları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanır.

GÖZ KAPAKLARINDA KANSERLİ LEZYONLAR: Nadiren, göz kapaklarında kanserli lezyonlar veya tümörler gelişebilir. Bu durumlar genellikle deri kanseri türlerinden kaynaklanır.

Bu göz kapaklarındaki hastalıkların belirtileri ve şiddeti duruma göre değişebilir.

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde