Instagram’a çok konuşulacak 9 yeni özellik

Instagram, kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlayan yeni özelliklerini duyurdu.

Spotify entegrasyonundan çoklu profil fotoğraflarına, içerik üreticilerine özel gelir modellerinden aylık performans özetlerine kadar birçok yenilik hayata geçirildi.

Platformdaki bu güncellemeler, özellikle içerik üreticileri ve markalar için önemli fırsatlar sunuyor.

ÇOKLU PROFİL FOTOĞRAFI ÖZELLİĞİ

Kullanıcılar artık sadece tek bir profil fotoğrafı eklemek zorunda değil. Instagram kullanıcıları, en fazla dört profil fotoğrafı ekleyerek bu fotoğraflar arasında geçiş yapabilecekler. Bu özellik, kullanıcıların farklı yönlerini göstermelerine olanak tanıyor.

DEĞİŞEN GÖRSEL BOYUTLARI

Instagram artık kare (1:1) ve 4:5 boyutlarının yanı sıra 3:4 boyutundaki görselleri de desteklemeye başladı. Bu değişiklik, özellikle mobil cihazlarda daha etkileyici görsellerin görüntülenmesini sağlıyor.

AYLIK PERFORMANS RAPORLARI

Platform artık kullanıcılara kişiselleştirilmiş aylık performans raporları sunuyor. Bu raporlar, erişim, takipçi artışı, etkileşim oranı gibi verileri içeriyor ve Instagram Ayarları > Araçlar > Aylık Özet menüsünden erişilebiliyor.

ÖNE ÇIKAN HİKAYELERDEKİ DEĞİŞİM

Bazı kullanıcı profillerindeki “Öne Çıkan Hikaye” halkaları kaldırıldı ve yerine içerikler arasında yeni bir “Öne Çıkanlar” sekmesi eklendi. Bu sadeleştirme, profil sayfalarının daha düzenli görünmesini sağlıyor.

SPOTIFY İLE MÜZİK PAYLAŞIMI

Instagram, Spotify entegrasyonunu genişleterek kullanıcılara müzik paylaşımı imkanı sunuyor. Kullanıcılar, dinledikleri müzikleri otomatik olarak Notlar bölümünde paylaşabiliyorlar. Bu özellik, karşılıklı takip edilen hesaplar arasında çalışıyor.

REELS İÇİN YENİ GELİŞMELER

Meta, içerik üreticileri için yeni bir gelir modeli olan Reels için Facebook entegrasyonu başlattı. Instagram üzerinden paylaşılan Reels’lar artık Facebook’a taşınabiliyor ve bu paylaşımlardan elde edilen izlenmeler gelir olarak geri dönüyor. Bu özellik Türkiye’de geçerlidir.

PAYLAŞILAN ERİŞİM YETKİLERİ

Yeni “Paylaşılan Erişim” özelliği sayesinde sosyal medya yöneticileri belirli yetkilerle hesaplara erişebiliyorlar. Bu özellik sayesinde şifre değiştirme, hesap kapatma gibi işlemler yetkilendirilirken, tüm faaliyetler merkezi bir ekrandan takip edilebiliyor.

PROFİL DÜZENİNİ DÜZENLEME

ABD’de kullanıma sunulan “Edit Grid” özelliği, kullanıcılara profil düzeni üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Kullanıcılar, gönderileri ve Reels’ları istedikleri gibi sıralayabiliyorlar. Bu özellik yakında Türkiye’de de kullanıma sunulacak.

ÖZEL GÖNDERİLER

Instagram’a sadece profilinizi ziyaret eden kişilerin görebileceği post paylaşımı özelliği kullanıma alındı.

Bu sayede paylaşılan gönderiler, insanların akışına düşmeden profilinizde yer alabilecek ve yalnızca profilinizi ziyaret edenler tarafından görülebilecektir.

Related Posts

Apple, iOS 26 için duyurmadığı özellikler üzerinde çalışıyor

Apple, haziran ayının başında yeni iOS 26 arayüzünü tanıttı ancak bu arayüz kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Mavi ekran hatası tarih oluyor! Yeni arka plan artık böyle gözükecek!

Windows’un ikonik mavi ekran hatası değişiyor. Yıllardır kullanılan arka plan yerini siyah ekrana bırakacak.

Trump’tan ‘Tiktok’ kararı

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformu Tiktok’un engellenmesine dair kanunun uygulanmasını 90 gün süreyle erteleyen kararnameyi imzaladı.

GPT-5 ne zaman çıkıyor?

OpenAI’ın CEO’su Sam Altman, ChatGPT’si için GPT-5’in ne zaman çıkacağını açıkladı.

iPhone’unuzda yer kalmadıysa bu özellik hayat kurtaracak: İşte yeni özellik

Apple, iOS 26 güncellemesiyle birlikte düşük depolama alanına sahip iPhone kullanıcılarını rahatlatacak yeni bir özelliği hayata geçiriyor. “Dinamik Depolama Rezervi” adı verilen bu sistem, yazılım güncellemeleri sırasında cihazda geçici olarak boş alan oluşturarak, güncelleme işlemlerinin sorunsuz tamamlanmasını sağlıyor.

21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Fiziksel parazitlerin yerini dijital “parazitler” aldı: Akıllı telefonlar, evrimsel biyologlar tarafından Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan çalışmada tıpkı bit ve pire gibi, bize hiçbir karşılık vermeden dikkatimizi ve zamanımızı sömüren araçlar olarak tanımlandı.