Viagraları artık unutun: Bilim insanları erkeklerde libidoyu artıran yöntemi buldular

Aralıklı Oruç, Libido Üzerinde Etkili

Libido artışı için mucizevi haplara değil, beslenme alışkanlıklarına odaklanın. Cell Metabolism dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, aralıklı oruç uygulaması cinsel isteği artırabilir.

Sciencepost.fr’in haberine göre DZNE araştırmacıları, Qingdao Üniversitesi ve Sağlık ve Rehabilitasyon Bilimleri Üniversitesi ile işbirliği yaparak erkek cinselliği üzerinde orucun beklenmedik etkilerini inceledi. Araştırmada, 24 saatlik uzun süreli oruç uygulanan erkek farelerin libidolarında belirgin bir artış gözlemlendi.

Bilim insanları, orucun erkek farelerin yavruları üzerindeki etkilerini incelemek için başladıkları çalışmada, yaşlı erkek farelerin oruç tutarak yavru üretiminde artış sağladıklarını keşfettiler. Bu durum, libidodaki artışın doğal doğurganlık iyileşmesinden ziyade davranışsal değişimlerden kaynaklandığını gösterdi.

Çalışma ayrıca, oruç tutan farelerin daha sık çiftleştiklerini gösterdi. Araştırmacılar, oruç sırasında serotonin seviyelerinin düştüğünü tespit etti ve bunun da libidodaki artışı desteklediğini belirtti.

Bu sonuçlar, aralıklı orucun insan libidosu üzerinde de olumlu etkiler yapabileceğini gösteriyor. Profesör Dan Ehninger, “Oruç, cinsel isteğin artmasında ciddi bir rol oynayabilir, bu durum sadece erkeklerde değil, kadınlarda da geçerli olabilir” diyor.

Eğer bulgular doğrulanırsa, aralıklı oruç cinsel istek bozukluklarının tedavisinde yeni bir perspektif sunabilir. Metabolik sağlık için olumlu etkilere sahip olan bu yöntem, ilaçlara alternatif bir çözüm olabilir.

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Hekimlerin yükü artarken Bakanlık övündü: ‘OECD’nin iki katı hasta bakıyoruz’

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, hekimlerin OECD ortalamasının iki katı hasta baktığını belirtirken, sağlık sisteminde birinci basamağın güçlendirilmesi ve randevu sistemindeki aksaklıkların büyük oranda giderildiğini savundu. Birinci, yurtdışına giden doktor sayısından daha fazlasının Türkiye’ye döndüğünü de ifade etti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde

Pestisit kalıntılarına maruz kalan çocuklar için tek ilaç; Lucrin Depot sorunu TBMM gündeminde